MENIU

Criza refugiaţilor. Peste 6.000 de militari germeni, în centrele de primire a imigranţilor

<p>VIDEO halucinant. Un şofer de TIR vrea să lovească cu maşina un grup de imigranţi</p>

Peste 6.000 de militari germani au fost trimişi în centre de găzduire a refugiaţilor din Germania pentru a suplimenta personalul din aceste structuri de primire, care se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de solicitanţi de azil, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

Anunţul a fost făcut miercuri de ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen.

"Ajutorarea refugiaţilor a devenit o sarcină suplimentară importantă atribuită militarilor din Bundeswehr (armata germană)", a declarat Ursula von der Leyen, în condiţiile în care în Germania sunt aşteptaţi între 800.000 şi un milion de solicitanţi de azil în cursul anului 2015, conform Mediafax.

Pentru a suplimenta personalul din centrele de primire, peste 6.000 de militari germani au fost implicaţi în 83 de proiecte diferite, în timp ce 2.900 sunt angajaţi în operaţiuni ale Bundeswehr în străinătate, precizează Ministerul german al Apărării, într-un comunicat transmis miercuri.

În plus, câteva sute de persoane sunt implicate în proiecte punctuale desfăşurate pe teritoriile celor 16 landuri germane, de la construirea centrelor de primire până la transportarea persoanelor şi a resurselor necesare.

Intervenţia militarilor este necesară în centrele care se confruntă cu cele mai mari valuri de imigranţi, unde personalul nu mai poate faţă solicitanţilor de azil, precizează Ministerul german al Apărării, adăugând că intenţionează ca această mobilizare să fie una de durată, pentru o mai bună gestionare a crizei migraţilor privind înregistrarea solicitanţilor de azil şi primirea imigranţilor nou-sosiţi.

De la jumătatea lunii noiembrie, centrul de formare a cadrelor din Bundeswehr, cu sediul în Coblence, în vestul Germaniei, va propune stagii specifice destinate specializării privind găzduirea imigranţilor, se mai precizează în comunicatul Ministerului german al Apărării.

 

Mai multe articole despre:
Germania militari criză refugiaţi