MENIU

Criticat de liderii europeni, Viktor Orban este susţinut de maghiari în acţiunile anti-imigranţi

Cu toate că politica anti-imigraţionistă a lui Viktor Orban a fost criticată în afara Ungariei, între graniţele ţării premierul se bucură de o reală susţinere.

Modul în care Ungaria a tratat criza refugiaţilor în ultimele săptămâni l-a făcut pe secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, să se declare "şocat" de acţiunea autorităţilor.

După ce i-a ţinut pe refugiaţi blocaţi în gara Keleti din Budapesta, până să le permită urcarea în trenuri cu destinaţia Germania, Ungaria a construit garduri la frontiera cu Serbia şi îi atacă folosind gaze lacrimogene pe imigranţii care încearcă să pătrundă în ţară.

Imaginile cu refugiaţi fugând din calea gazelor lacrimogene au făcut înconjurul lumii în ultimele zile.

Cu toate că reacţiile din străinătate sunt, într-o mare măsură, negative, premierul Viktor Orban se bucură în continuare de susţinerea maghiarilor. Mai mult decât atât, el este văzut ca un adevărat "erou" pentru cei care militează împotriva imigranţilor.

Potrivit Wall Street Journal, 82% dintre maghiari cred că guvernul ungar ar trebui să aibă politici şi mai stricte în ceea ce priveşte refugiaţii.

Mai multe articole despre:
Ungaria Viktor Orban criza refugiatilor