MENIU

Clinton și Trump câștigă ușor importantele alegeri primare din New York

Alegeri SUA. Hillary Clinton şi Donald Trump, favoriţi pentru câştigarea primarelor din New York

Hillary Clinton și Donad Trump au câștigat alegerile primare din New York, un stat care oferă un număr semnificativ de delegați.  

Senatoarea Hillary Clinton a câștigat o luptă decisivă la New York și a făcut încă un pas important spre obținerea nominalizării Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie.

Deși cursa a părut una strânsă în ultimele zile, iar senatorul Bernie Sanders și suporterii săi au sperat chiar într-o întoarcere a scorurilor din sondaje, mai ales după victoriile în linie obținute recent în mai multe state, rezultatul final a fost unul clar.

Potrivit New York Times, Clinton, senatoarea de New York, a obținut 57% din voturi, spre deosebire de cele 42% ale lui Sanders.

Clinton primește astfel 129 de delegați, spre deosebire de cei 98 ai lui Sanders și îl conduce pe acesta cu 1.905 la 1.223.

În cursa republicană, Donald Trump a obținut o victorie și mai clară, în ciuda presei negative și a eforturilor depuse de establishmentul Partidului Republican.

Miliardarul născut în New York a obținut 60% din voturi. Pe locul doi a venit John Kasich, cu 25,2%, în vreme ce senatorul Ted Cruz a obținut doar 14,8% din voturi.

Trump primește prin urmare 89 de delegați, ceea ce îi ridică totalul la 845. Kasich, care a primit doar 3 delegați se află pe locul 3 în cursa republicană, cu 147 de delegați, în vreme ce Cruz, care nu a obținut niciun delegat la New York este pe locul 2 cu 559 de delegați.