MENIU

Cine este noul duce de Westminster: Hugh Grosvenor devine cel mai râvnit burlac din Marea Britanie

Hugh Richard Louis Grosvenor, în vârstă de 25 de ani, a devenit peste noapte duce de Westminster şi cel mai râvnit burlac din Marea Britanie.

După moartea subită a ducelui de Westminster Gerald Cavendish Grosvenor, tânărul account manager care lucrează la o companie de biocombustibili, a moştenit titlul şi averea tatălui sau, devenind astfel unul dintre cei mai bogaţi bărbaţi din lume, relatează The Telegraph, citat de Ziare.com.

Până acum, Grosvenor a trăit destul de departe de lumina reflectoarelor pentru cineva atât de "poleit cu aur" - se zvoneşte că petrecerea memorabilă cu ocazia aniversării a 21 de ani a costat câteva milioane de dolari.

Însă bruscă moarte a tatălui sau l-a aruncat pe tânăr în atenţia presei şi i-a făcut pe mulţi să se întrebe cine este al şaptelea duce de Westminster.

După ce a moştenit o avere estimată la 8,3 miliarde de lire sterline, Grosvenor este al treilea cel mai bogat om din Marea Britanie şi al 68-lea din lume. Familia să deţine, printre altele, trei hectare de teren în două dintre cele mai scumpe cartiere ale Londrei, Mayfair şi Belgravia. Unii au glumit că, după moartea tatălui sau, Hugh Grosvenor va deţine "jumătate din Londra". Tânărul a moştenit numeroase alte terenuri în diverse regiuni ale Marii Britanii.

Deşi a trăit în bogăţie, părinţii săi au încercat să îi ofere o copilărie pe cât de normală posibil. Alături de cele trei surori ale sale, el a mers la o şcoală de stat aflată aproape de casă, înainte de a urmă cursurile unei şcoli private.

Hugh Grosvenor a studiat managementul rural la Newcastle University, iar apoi a mers la Oxford. După absolvire, el a lucrat la firma tatălui sau Grosvenor Group, apoi s-a angajat ca account manager la o firma care produce biocombustibili.

Mai multe articole despre:
Ducele de Westminster Hugh Grosvenor