MENIU

Caz neașteptat! O femeie a fost arestată după ce i-a dat prea multă hrană câinelui său. Patrupedul a ajuns să fie obez și a murit

O femeie din Noua Zeelandă a fost condamnată la închisoare după ce și-a supraalimentat câinele, provocându-i probleme grave de sănătate. Patrupedul, pe nume Nuggi, a ajuns într-o stare critică, cântărind 53 de kilograme, fiind descris de Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (SPCA) drept „unul dintre cele mai obeze animale întâlnite vreodată”.

Cum a fost posibil

Nuggi, un câine care a suferit de obezitate severă, a fost găsit în stare deplorabilă, fiind atât de gras încât abia putea să se miște și suferea de multiple complicații de sănătate. SPCA a declarat că patrupedul era hrănit cu aproximativ 10 bucăți de pui zilnic, în plus față de hrană uscată, ceea ce a contribuit la starea sa de supraalimentare.

După ce a fost preluat de autorități, Nuggi a suferit o hemoragie hepatică și a murit, în ciuda încercărilor de a-i reduce greutatea cu 8,8 kilograme. Autopsia a dezvăluit probleme suplimentare, inclusiv boala Cushing și afecțiuni hepatice. Veterinarii au raportat că nu au putut detecta bătăile inimii câinelui cu un stetoscop din cauza greutății extreme.

Măsurile luate de autorități

Femeia a fost condamnată la închisoare pentru neglijență extremă și maltratarea animalului. Pe lângă pedeapsa privativă de libertate, aceasta a fost amendată cu 720 de dolari. În plus, autoritățile i-au interzis să mai dețină câini timp de un an de zile.

Todd Westwood, șeful SPCA, a subliniat gravitatea cazului, descriind starea lui Nuggi ca fiind „supraalimentare drastică” și „clară neglijență în îngrijire”. Cazul a stârnit atenția asupra importanței îngrijirii corespunzătoare a animalelor de companie și a responsabilităților pe care le implică deținerea unui astfel de animal.