MENIU

Brexit-ul, aproape de a fi amânat în mod oficial. Lovitură de teatru în Marea Britanie

Theresa May

Brexit-ul ar putea fi amânat cu până două luni, potrivit planurilor luate în considerare de premierul Theresa May, scrie The Telegraph.

Brexit-ul, care ar urma să aibă loc pe 29 martie, ar putea fi amânat cu două luni, dacă Theresa May nu va reuși să obțină sprijinul parlamentarilor pentru acordul cu UE.

Planul de rezervă a fost deja trasat de premierul britanic, care încearcă astfel să evite o demisie a miniștrilor care se opun ieșirii din UE fără acord.

Concret, scrie The Telegraph, planul conține o solicitare formală către Bruxelles privind amânarea Brexit-ului.

Informațiile despre posibila amânare a ieșirii din UE vin pe fondul unui nou eșec al Theresei May în negocierile cu partenerii europeni.

În vreme ce planurile Downing Street-ului nu menționează un interval de timp pentru posibila amânare, miniștrii citați de Telegraph cred că aceasta nu ar putea fi mai mare de două luni.

Trei miniştri britanici au pledat sâmbătă pentru o amânare a concretizării Brexit, programată pe 29 martie, în cazul neadoptării la timp a Acordului de retragere de către Parlamentul de la Londra, informează sâmbătă AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Ministrul britanic pentru mediul de afaceri Greg Clark, cel care deţine portofoliul Muncii, Amber Rudd şi ministrul Justiţiei David Gauke se opun în mod deschis scenariului unei ieşiri a Marii Britanii din UE fără acord, opţiune pe care premierul Theresa May refuză să o excludă.

 

Mai multe articole despre:
Marea Britanie theresa may Brexit