MENIU

Bilanţ negru al inundaţiilor puternice din Thailanda! Cel puțin 6 persoane au murit. Mii de gospodării, sub ape

Cel puţin şase persoane au murit și alte două au fost date dispărute în urma inundaţiilor de proporții

Cel puţin şase persoane au murit și alte două au fost date dispărute în urma inundaţiilor de proporții provocate de o furtună tropicală în Thailanda. Jumătate din țară se află sub ape și zeci de mii de locuințe și culturi au fost distruse de viituri. 

Ploile torențiale puternice din ultima perioadă au provocat inundații catastrofale în jumătate din provinciile Thailandei. Peste 70 de mii de gospodării au fost inundate și zeci de mii de hectare de teren cultivat au ajuns sub ape.

Apa a năvălit peste oameni în case și în unele zone ajungea până la brâu.

Și animalele au fost luate pe sus de furia apelor.

Autoritățile au anunțat că în anumite zone, situația s-a mai îmbunătățit, dar rămâne destul de gravă în alte 23 de provincii afectate. Inundațiile au făcut și victime. Șase persoane și-au pierdut viața și alte două sunt căutate de echipele de salvare.

În Bangkok, oamenii au fost avertizați că vor avea parte de noi inundații, după ce Departamentul Regal de Irigații a decis să crească rata de deversare a unui baraj, în așteptarea ploilor.

Veștile nu sunt deloc bune. Meteorologii tailandezi spun că situația se va agrava din cauză că ploile abundente vor continua să cadă și în urmăatoarea perioadă.