MENIU

Zi decisivă pe scena politică internațională: Joe Biden, vizită crucială în Europa în plin conflict armat - O lună de la începerea RĂZBOIULUI

Joe Biden - președintele Statelor Unite

Joe Biden, preşedintele SUA, a ajuns la Bruxelles miercuri seara. Acesta va participa la Summit-ul NATO, dar şi la Summit-ul G7. Air Force One a aterizat pe aeroportul Zaventem la ora locală 21:05. Joe Biden a fost primit de premierul belgian - Alexander De Croo.

Se fac ultimele pregătiri pentru summitul crucial de joi, de la la Bruxelles. Președintele amercian se va întâlni cu liderii europeni, inclusiv cu președintele României - Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Liderii NATO și ai UE vor discuta despre măsurile care se impun în contextul războiului din Ucraina. Va fi luată în discuție inclusiv propunerea Poloniei de a trimite trupe de menținere a păcii în țara vecină. Dacă s-ar întâmpla asta, oficialii de la Kremlin spun că vor fi consecințe ireparabile. 

De aproape o lună, Ucraina este bombardată masiv de armata rusă, dar rămâne încă în picioare. Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să atace principalele orașe ale țării vecine.

Noi explozii au avut loc noaptea trecută în Herson, oraș deja cucerit de trupele rusești. Și în orașul Mariupol bombardamentele continuă. Numărul civililor ucraineni care și-au pierdut viața în urma bombardamentelor este în creștere. 121, din nefericire, sunt copii.

În același timp, președintele Volodomir Zelenski urmează să se adreseze prin videoconferinţă liderilor ţărilor din NATO care se reunesc mâine la Bruxelles.

Mai multe articole despre:
joe biden ucraina putin sanctiuni vizita europa