MENIU

AVION DOBORÂT. Mărturii din INFERN: "Au început să cadă CADAVRE din cer. Credeam că sunt BOMBE!"

<p>Primul raport privind prăbuşirea cursei MH17 &icirc;n estul Ucrainei, la 17 iulie</p>

Scene desprinse din filme de groază, relatări macabre şi localnici înspăimântaţi. Explozia şi probuşirea Boeing-ului 777 au băgat spaima în ucrainenii din zonă. Unii au găsit cadavre în curţi, alţii s-au trezit cu ele în casă. Atenţie, imaginile sunt şocante!

"Ceea ce veţi vedea o să vă şocheze. Am auzit vuietul avionului, apoi o explozie, şi au început să cadă obiecte din cer. Un nor gros de fum a apărut pe cer, într-acolo", spune un localnic, martor la tragedia aviatică.

Locuitorii spun că resturile din avion s-au împrăştiat peste tot. Cadavrele picau din cer. O femeie susţine că un trup s-a prăbuşit prin acoperiş în patul ei. Alţii au crezut că sunt bombardaţi.

"Au început să cadă cadavre din cer. Eu am casa acolo. Se roteau în aer şi veneau spre mine. Credeam că sunt bombe", îşi aminteşte o femeie.

Minerii de la o exploatare din zonă au venit la locul tragediei, spun ei, pentru a ajuta la recuperarea cadavrelor şi a probelor.

"După ceea ce s-a întâmplat, ne-am gândit să venim să dăm o mână de ajutor, să căutăm şi să recuperăm cadavrele. Probabil cabina s-a depresurizat în aer şi a explodat. Unele trupuri sunt goale, hainele le-au fost rupte de suflul exploziei. Am găsit şi cadavre şi haine până acum, dar şi oameni prinşi încă în scaunele lor", spune un bărbat.


Sunt şi voci care afirmă că minerii sunt controlaţi de insurgenţii proruşi şi au fost trimişi să distrugă dovezi care i-ar putea incrimina.

În ancheta propriu-zisă, elementele cunoscute sunt, încă, prea puţine. Ipoteza principală este că avionul civil a fost doborât de o rachetă. "Cine a lansat-o?" este întrebarea la care se aşteaptă încă un răspuns. Ucraina şi Rusia se învinovăţesc reciproc, iar întreaga comunitate internaţională, deşi prudentă, arată cu degetul spre Moscova.

AVION DOBORÂT. Cine este ROMÂNUL MORT în incidentul aviatic din UCRAINA

Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie, în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. 298 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedie, între care şi un tânăr român, cu dublă cetăţenie.

TRAIAN BĂSESCU: Accidentul aviatic din Ucraina este un ACT TERORIST. Voi pune degetul pe rană!


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că uciderea celor 298 de nevinovaţi nu trebuie să treacă fără consecinţe şi a catalogat catastrofa aviatică de joi ca fiind "un act terorist".