MENIU

Autoritățile de la Moscova îi înfometează și îi bat pe migranți pentru a semna contracte cu armata rusă

Autoritățile ruse rețin ilegal migranți, îi privează de apă și hrană, și îi supun la violențe fizice pentru a-i sili să semneze contracte cu armata rusă, se arată într-un raport al Institutului pentru Studierea Războiului (ISW).

Portalul de știri al opoziției ruse Okno (Fereastra) a scris despre îngrijorările exprimate de avocați și activiști pentru drepturile omului, care raportează că aproape toți migranții reținuți sunt presați să semneze contracte cu armata rusă.

Potrivit relatărilor, autoritățile ruse fac apel la amenințări în sensul de a-i deposeda pe cetățenii naturalizați de cetățenia rusă și a le oferi cetățenia migranților drept stimulente pentru înrolarea în armată, notează adevarul.ro.

Okno a dezvăluit că frecvența raidurilor care vizează migranții a escaladat de la atacul terorist asupră sălii de concerte Crocus, în martie 2024.

La 29 iulie, Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a propus deputaților un proiect de lege care prevede înregistrarea în serviciul militar pentru noii cetățeni ruși la obținerea pașapoartelor. Duma are în vedere, de asemenea, amendamente pentru a dubla perioada de serviciu militar obligatoriu pentru noii cetățeni de la un an la doi, respectiv a mări vârsta de recrutare.

Mai multe articole despre:
armata rusa razboi ucraina