MENIU

Aterizare de urgenţă: pilotul nu se simtea confortabil cu o fată bolnavă în avion

Aterizare de urgenţă: pilotul nu se simtea confortabil cu o fată bolnavă în avion / Foto: moneymavens.medill.northwestern.edu

Un avion a aterizat de urgenta, iar un cuplu de americani si fiica lor adolescenta, bolnava de autism, au fost poftiti sa paraseasca aparatul de zbor dupa ce pilotul a afirmat ca fata il face sa se simta "inconfortabil".

Donna Beegle calatorea cu fiica sa de 15 ani, Juliette Forbes, de la Houston la Portland, in SUA, cand pilotul avionului companiei United Airlines a decis sa aterizeze de urgenta la Salt Lake City. Familia a fost escortata afara din avion, scrie ziare.com.

Adolescenta nu se exprima bine si mama ei si-a dat seama ca nu mancase de ceva timp. Fata era calma, insa, stiind ca exista riscul sa devina nervoasa, mama a solicitat personalului de bord sa cumpere o masa calda. Singura mancare calda disponibila era destinata pasagerilor de la clasa I, iar stewardesa i-a spus femeii ca nu poate face o exceptie, chiar daca este dispusa sa plateasca.

Abia dupa ce Beegle a explicat ca fiica sa ar putea deveni nervoasa si zgaria pe cineva daca nu mananca, a primit o tava cu mancare. Fata a ramas calma. O ora si jumatate mai tarziu, pilotul a anuntat ca va face o aterizare de urgenta la Salt Lake City din cauza unui pasager "din spatele avionului, care are probleme de comportament".

Politia si paramedicii au patruns in avion pentru a informa familia ca trebuie sa paraseasca aparatul de zbor si ca pilotul a anuntat ca nu se simte confortabil sa isi continue zborul cu adolescenta la bord.