MENIU

Atentatele din Bruxelles: Apartamentul din Schaerbeek fusese închiriat sub un nume portughez fals

<p>Atentatele din Bruxelles: Apartamentul din Schaerbeek fusese &icirc;nchiriat sub un nume portughez fals</p>

Apartamentul din comuna bruxelleză Schaerbeek de unde au pornit autorii prezumtivi ai atentatelor din 22 martie fusese închiriat sub un nume portughez fals de unul dintre ei, Ibrahim El Bakraoui, a indicat sâmbătă Parchetul federal belgian, potrivit AFP.

Cartea de identitate, falsificată, era pe numele de Miguel Dos Santos, au precizat autoritățile belgiene, confirmând astfel o informație difuzată de televiziunea portugheză TVI24.

Postul a prezentat fotografia dintr-o carte de identitate belgiană în care Ibrahim El Bakraoui avea un păr des, negru, se pare o perucă, și purta ochelari.

Apartamentul din strada Max Roos din Schaerbeek este acela din care au plecat, în dimineața zilei de 22 martie, spre aeroportul Zaventem din Bruxelles, cei trei atacatori, dintre care doi kamikaze, cel de-al treilea, 'bărbatul cu pălărie', fiind în continuare căutat de autorități, potrivit Agerpres.

Imobilul în care se află apartamentul fusese cumpărat în urmă cu șase luni de un portughez având legături cu sectorul de construcții și care locuiește în Belgia, a precizat TVI24.

La această adresă a fost găsit un important arsenal, printre care 15 kg de exploziv de tipul TATP, 150 de litri de acetonă, detonatoare și o valiză plină cu cuie și șuruburi, precum și diverse ingrediente servind la confecționarea de dispozitive explozive, a anunțat procurorul federal belgian a doua zi după atentate.

Poliția a percheziționat apartamentul în urma mărturiei șoferului de taxi care i-a condus pe cei trei la aeroport și care i-a recunoscut în fotografiile difuzate de autorități.

Potrivit TVI24, cinci bărbați locuiau sau era în trecere în respectivul apartament, situat într-un imobil unde trăiesc mai multe familii, majoritatea de imigranți.