MENIU

Atentat sinucigaş la Kabul, revendicat de rebelii talibani. Şapte persoane au murit

Rebelii talibani au revendicat atentatul sinucigaș comis miercuri în centrul Kabulului împotriva unui microbuz al grupului de presă afgan Tolo.  

Atentatul de miercuri a vizat un microbuz care transporta angajați ai societății de producție Kaboora, o filială a grupului Tolo, care afișează o apartenență la canalele generaliste și de informații, potrivit Agerpres.

Tolo face parte din Moby Group care aparține lui Saad Mohseni, un magnat media cunoscut pentru libertatea sa de exprimare.

"Acest atac este o revanșă la animozitatea Tolo față de islam", au scris talibanii în revendicarea lor, semnată de 'comisia lor militară'. Ei au atacat Tolo pentru "minciunile" difuzate, potrivit lor, de televiziunea sa cu privire la comportamentul talibanilor în cursul ocupării Kunduzului.

În octombrie 2015, talibanii anunțaseră că cele două canale principale de televiziune afgane, Tolo și 1TV, erau considerate "ținte militare" susceptibile de a fi atacate. Ei le reproșau că difuzează materiale de "propagandă" și că afirmaseră că rebelii islamiști ar fi comis violuri în timpul luptelor pentru orașul Kunduz, invadat de insurgenți în luna septembrie a anului trecut.

Mai multe articole despre:
atentat Kabul atentat afhanistan