MENIU

Prima imagine cu atacatorul, făcută publică. Ce se ştie despre Khalid Masood până acum

Poliţia britanică a făcut pubică prima imagine cu Khalid Masood, bărbatul de 52 de ani care este autorul atentatului terorist de la Londra.

Atacatorul era un bărbat de 52 de ani, căsătorit şi care, se pare, devenise bunic în urmă cu puţin timp, Telegraph informând că fiica soţiei sale devenise de curând mamă. El se afla în evidenţa poliţiei din Marea Britanie pentru o serie de infracţiuni legate de violenţă şi nu de terorism, susţin primele informaţii.

Născut Adrian Elms, atacatorul de la Londra a folosit numele de Adrian Ajao, după numele tatălui său. Britanic din naştere, cu o mamă caucaziană şi un tată de culoare, atacatorul ar fi avut o copilărie normală şi o viaţă destul de liniştită.

Se crede că Masood a ajuns prima dată la închisoare în urma unei dispute rasiale cu un alt bărbat -Masood ar fi fost unul dintre cei doi bărbaţi de culoare care locuiau în acel orăşel din Sussex la acel moment- şi că în închisoare ar fi început radicalizarea sa.

Presa britanică scrie că Khalid Masood a petrecut noaptea dinaintea atacurilor la un hotel din Brighton şi i-ar fi anunţat pe proprietarii hotelului că intenţionează să meargă în capitala Marii Britanii, făcând şi un comentariu "Londra nu mai e ce a fost".