MENIU

Atac cu drone kamikaze lângă Kiev - noul plan al lui Putin

Un atac cu drone kamikaze a fost înregistrat, în această dimineață, în regiunea Kiev, din Ucraina. Conform oficialilor, cel puțin o persoană a fost rănită. 

Ca urmare a atacurilor cu drone kamikaze, mai multe instalații de infrastructură și electricitate au luat foc și au fost distruse complet. 
Conform ministrului de externe ucrainean, serviciile de urgență au intervenit la fața locului iar o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Salvatorii nu au găsit, până în acest moment, alte victime.

Guvernatorul regiunii Kiev a cerut oamenilor să rămână în adăposturi până când incendiile provocate de explozia dronelor vor fi stinse. 

Între timp, Vladimir Putin începe să piardă din teritoriile ucrainene pe care le-a cucerit. Forțele ucrainene continuă să facă progrese atât în ofensiva de pe frontul de nord-est, cât și în cea de pe frontul sudic, se arată în analiza realizată de ministerul britanic al Apărării. 

Astfel, Kremlinul are toate motivele de îngrijorare, în condițiile în care trupele ucrainene se apropie tot mai mult de granița regiunii Lugansk, care a fost anexată ilegal de Moscova zilele trecute.

Forțele Kievului au avansat până la 20 de kilometri spre liniile de apărare ruse și țintesc acum orașul Svatove, un important nod de aprovizionare al armatei ruse. Ministerul britanic al Apărării estimează că în prezent Ucraina poate lovi cu artileria șoseaua strategică Svatove-Kremina, ceea ce ar reduce și mai mult capacitatea armatei ruse de a-și reaproviziona trupele din regiune. 

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat, într-o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, un nou transport american de echipamente militare, în valoare totală de 625 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat al Casei Albe. Acest lucru ar putea duce la un conflict militar între Rusia și Occident, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington.

Între timp, Ucraina ar putea reporni două dintre cele 6 reactoare de la centrala nucleară Zaporojie, pentru a proteja instalațiile de siguranță pe măsură ce se apropie iarna și temperaturile scad, spune președintele Energoatom.