”Ăsta nu e război. E un masacru. Este măcelul acestui secol!”. Evenimente cumplite în Siria
Forțele pro-regim din Siria au bombardat masiv, marți, pentru a doua zi, o enclavă controlată de rebeli lângă Damasc. Peste o sută de oameni au murit în cele două zile.
Numărul victimelor civile din Siria a crescut masiv în ultimele luni, pe fondul unui asalt al forțelor pro-regim în Ghouta de Est, enclava controlată de rebeli aflată lângă Damasc.
Zeci de oameni au murit în urma unui bombardament care a avut loc marți.
Luni, în jur de 100 de oameni au fost uciși. Cinci spitale au fost bombardate cu această ocazie.
”Ne aflăm în fața masacrului secolului 21”, a declarat un doctor din Ghouta de Est, citat de The Guardian.
”Dacă masacrul anilor 1990 a fost la Srebenița, atunci Ghouta de Est este masacrul secolului care aloc chiar acum”, a spus medicul.
Cel puțin 100 de persoane au fost ucise luni, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, ONG care monitorizează războiul din Siria.
Forțele pro-regim din Siria au bombardat masiv, marți, pentru a doua zi, o enclavă controlată de rebeli lângă Damasc. Peste o sută de oameni au murit în cele două zile.
Printre persoanele ucise s-ar afla şi 18 copii. Atacurile aeriene şi bombardamentele asupra suburbiilor asediate ale Damascului au rănit alte 325 de persoane, a mai precizat organizaţia.
Presa siriană de stat a anunţat că facţiunile rebele din Ghouta de Est au desfăşurat un atac cu mortiere în mai multe cartiere din Damasc, ucigând un copil şi rănind alţi opt localnici. În replică, armata şi forţele aliate au iniţiat atacuri asupra unor ţinte ale insurgenţilor.
Armata siriană nu a dorit să comenteze datele oferite de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, iar guvernul de la Damasc a precizat că vizează doar militanţi islamişti.
Panos Moumtzis, coordonator regional al ONU pentru criza din Siria, a remarcat o "escaladare extremă a ostilităţilor" în regiune începând de duminică.
"Situaţia umanitară a civililor din Ghouta de Est este scăpată de sub control. Mulţi locuitori nu au alte opţiuni decât să se adăpostează în subsoluri şi buncăre, alături de copiii lor", a spus Moumtzis.