MENIU

Ambasadorul Poloniei: Atitudinea imperialistă a Rusiei afectează modul de viață în regiune

Ambasadorul Poloniei la București, Marek Szczygiel, a declarat că atitudinea imperialistă și agresivă a Rusiei afectează modul de viață al locuitorilor din regiune, inclusiv piețele de desfacere ale exportatorilor polonezi.

"Modul nostru de viață este modificat de atitudinea imperialistă agresivă a Rusiei. Consecințele acestei schimbări geopolitice vor fi de lungă durată și trebuie să ne adaptăm la noua paradigmă", a susținut Marek Szczygiel, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, situația din Ucraina are un impact de 0,3 — 0,5% din PIB asupra economiei Poloniei, în condițiile în care, Rusia este al cincilea partener comercial al țării, iar Ucraina, al optulea.

"Capacitatea de absorbție a acestor țări s-a diminuat, așa că exportatorii polonezi trebuie să se orienteze spre alte piețe", a mai spus diplomatul polonez.

Publicația Forbes organizează, marți și miercuri, la București, evenimentul "Forbes CEE Forum — Reinventing growth în the emerging markets", în cadrul căruia participă reprezentanți de marcă ai mediului economico-financiar din România.

Mai multe articole despre:
Rusia Polonia ambasador Marek Szczygiel