MENIU

Alimentele cu "dublă calitate", secretul la vedere al întregii Europe. Cum e împărţită calitatea

Țările din Europa Centrală vor să termine cu diviziunea Est-Vest când vine vorba despre calitatea produselor alimentare, scrie publicația europeană Politico.

”Alimentele cu dublă calitate” așa cum sunt numite diversele mărci de la răcoritoare la batoane de pește de către guvernele Europei Centrale, au o calitate mai slabă decât produsele similare care se vând în vechile state membre ale Uniunii Europene, potrivit rfi.ro .

Mai mult, cercetătorii au descoperit alimente ambalate care arată la fel în Germania și Republica Cehă, dar nu au același conținut, versiunea din Praga fiind de o calitate mult inferioară.

Astfel, consumatorii din ţările sărace ale Europei plătesc mai mult pentru alimente în unele cazuri, dar cumpără produse de proastă calitate, prin comparaţie cu vecinii lor din ţările europene bogate.


Din acest motiv președenția slovacă a Consiliului U.E încearcă acum să combată standardele duble prin lansare unor reglementări mai stricte la nivel european.

Slovacii, puternic susținuți de cehi, vor acum reglementări puternice care să elimine aceste diferențe la nivel european, scrie cotidianul.ro.

Reprezentanții din industria alimentară afirmă că aceste diferențe pot să fie din cauza faptului că unele produse sunt realizate în diferite fabrici, unde fiecare are procese de producție separate.