MENIU

A fost ales noul lider al ISIS

Jihadiștii Statului Islamic au confirmat, în premieră, moartea liderului lor. Teroriștii și-au desemnat și noul șef. Statul Islamic nu a oferit prea multe detalii cu privire la noul calif și nici măcar nu a publicat vreo fotografie, dar l-a descris drept o „figură proeminentă a jihadului”. 

După aproape o săptămână de la uciderea liderului Statului Islamic de către americani gruparea teroristă a confirmat moartea acestuia. Noul purtător de cuvânt al organizației teroriste Abu Hamza al-Qurashi a transmis un mesaj audio pentru toți membrii Statului Islamic.

Jihadiștii nu au stat pe gânduri și au ales un nou lider, Abu Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi. Alesul este încă o figură prea puțin cunoscută pentru forțele de securitate, fiind considerat un simplu războinic. Statul Islamic le transmite americanilor să nu se bucure de moartea fondatorului său, deoarece îşi va continua lupta atât în Orientul Mijlociu, cât şi în alte regiuni ale lumii.

Purtătorul de cuvânt al Statului Islamic le-a cerut musulmanilor să-i jure loialitate noului lider. Organizația teroristă a mai precizat că Hashemi este un luptător jihadist veteran, care a mai luptat împotriva SUA de-a lungul vremii.

Cu numele „al-Qurashi” la înaintare, Statul Islamic vrea să sugereze că noul său lider pretinde că este descendent din tribul Profetului Mahomed, întemeietorul religiei musulmane. Acest titlu era purtat, pe vremuri, de către suniți, ca o condiție obligatorie pentru a deveni calif. 

Mai multe articole despre:
ISIS lider isis