MENIU

Cum te ajută tehnologia să îți consolidezi poziția pe piața HoReCa? (P)

Succesul pe care îl poate avea o afacere în domeniul HoReCa se bazează, de cele mai multe ori, pe sincronizarea operațiunilor și ridicarea standardului de calitate al serviciilor, așadar, pe îmbunătățirea percepției pe care clienții o au față de business-ul respectiv.

În contextul social actual, consolidarea poziției pe acest segment economic dinamic pare să fie o misiune cât se poate de complicată. Vestea bună este că un astfel de obiectiv poate fi atins, atunci când soluțiile tehnologice sunt utilizate eficient în cadrul unor astfel de locații.

 

Dacă ești administratorul unei afaceri în HoReCa, vei afla în cele ce urmează cum pot să îți consolidezi poziția în piață, cu ajutorul unor instrumente digitale simplu de implementat.

1. Soluții pentru opțiuni de plată variate

Libertatea de a alege metoda de plată încântă din ce în ce mai mulți clienți, mai ales pe cei obișnuiți să aleagă plata prin card sau cu ajutorul soluțiilor mobile. În cazul alegerii plății prin smartphone, există aplicații dedicate pentru rezolvarea eficientă a unei astfel de nevoi, adaptate sistemului de operare al device-urilor utilizate de clienți: Apple Pay, Google Pay etc.

 

Posibilitatea de a plăti cu ajutorul unui smartphone contribuie la fidelizarea clienților unei afaceri în HoReCa, mai ales dacă este să analizăm traficul ridicat de la orele prânzului în restaurante, baruri, patiserii sau cafenele. Scenarii precum așteptarea ospătarului cu restul sau lipsa de lichidități suficiente, sunt eliminate astfel simplu și rapid de pe lista cu posibile inconveniente.

2. Instrumente digitale pentru self order

Așteptarea îndelungată pentru preluarea comenzii poate fi o problemă ce i-ar determina pe anumiți clienți să aleagă alte locații, în detrimentul celei pe care o administrezi. Timpii de așteptare foarte mari pot avea un impact semnificativ asupra percepției celor care îți trec pragul, mai ales atunci când aceștia doresc să comande preparate culinare la orele prânzului.

 

De cele mai multe ori, disponibilitatea ospătarului sau capacitatea de răspuns a acestuia joacă un rol-cheie pentru viteza cu care se preia o comandă de la masă. Însă timpul de așteptare se poate reduce într-un mod cât se poate de eficient, prin instalarea de meniuri digitale. Astfel, clienții pot scana cu ajutorul smartphone-urilor codurile QR pentru afișarea meniului digital. 

 

În acest fel, prima etapă a procesului de servire - primirea meniurilor fizice - este eliminată. În anumite locații, se pot implementa chiar și sisteme pentru self order, ce ar putea îmbunătăți fluxul de comenzi. Un astfel de proces ar putea facilitatea plasarea acestora în mod autonom de intervenția ospătarului la masă, cu intrare automată în sistemul digital monitorizat la bucătărie.

3. Conectarea simplificată la o rețea WiFi

Experiența într-o locație HoReCa se construiește pe baza unei simbioze dintre online și offline. Trăim într-o eră în care accesul la net contează la fel de mult pentru clienții unor astfel de business-uri precum ambientul propus, calitatea serviciilor și comunicarea cu cei din echipă.

 

De aceea, este important să asiguri logistica necesară pentru ca oamenii de la mese să se poată bucura de internet gratuit, printr-o conectare simplu de realizat la rețeaua ta WiFi. Acest aspect este cu atât mai important astăzi, cu cât trimiterea unor mail-uri de pe smartphone, în pauza de cafea, la prânz sau imediat după program, reprezintă o practică atât de uzuală.

 

Există și clienți care pot lucra de pe laptop în cafeneaua pe care o administrezi, găsind într-un astfel de spațiu cadrul ideal pentru inspirația de care au nevoie. Așadar, prin oferirea de net gratuit, la o viteză foarte bună, poți contribui la majorarea numărului de clienți în locația respectivă, mai ales la orele dintre micul dejun și prânz, atunci când se poate lucra mai eficient.

Cum te ajută Mr. Charge să crești nivelul de fidelizare?

Mr. Charge este un serviciu de închiriere al bateriilor externe, la care clienții tăi pot avea acces în timp ce se află în locațiile pe care le administrezi. Pentru a se bucura de soluțiile digitale prezentate mai sus, aceștia trebuie să aibă smartphone-urile încărcate, de aceea, o stație cu baterii externe de închiriat reprezintă o investiție în fidelizarea acestora.

 

Prin instalarea de stații pentru închirierea bateriilor externe, te bucuri de anumite avantaje ce pot determina nu doar fidelizarea clienților sau creșterea volumului de vizitatori, ci și la majorarea vânzărilor, pe termen mediu și lung.

 

 Datele pe care le-am obținut până în prezent arată că, încă din prima luna de la instalare:

 

  • fluxul de clienți în locațiile cu stații Mr. Charge poate crește cu +23%;
  • fidelizarea clienților față de brandul respectiv poate ajunge la +37%;
  • timpul petrecut în locațiile respective se poate majora cu +27%*.

 

*conform rezultatelor analizate în urma sondajelor și măsurătorilor efectuate în locații în care s-au instalat stații cu baterii externe Mr. Charge.

 

Utilizarea serviciului se concentrează pe utilizarea aplicației Mr. Charge, disponibilă în iOS și Android. Cu ajutorul acesteia, cei care au nevoie de o încărcare urgentă a device-urilor mobile pot vedea pe harta aplicației cele mai apropiate stații Mr. Charge. De regulă, acestea sunt instalate în baruri, cafenele, restaurante, hoteluri, dar și în alte spații de tranzit.

 

Un utilizator poate ajunge astfel în locația ta HoReCa, acolo unde ai decis instalarea unei astfel de stații, pentru a utiliza bateria externă. În acest pas, ai acces la alte instrumente de marketing (ex: oferte de tip Happy Hour) pe care le poți utiliza, astfel încât interacțiunea cu acesta să se îmbunătățească.

 

Chiar și în cazul unei prime interacțiuni cu business-ul tău, acest serviciu poate duce la fidelizarea clienților. Mai mult decât atât, aceștia sunt mai tentați să revină pentru a-și reîncărca device-urile mobile, nu neapărat singuri, ci și însoțiți de prieteni sau colegi. Așadar, Mr. Charge poate da un impuls binevenit afacerii tale, reprezentând o investiție in viitorul acesteia!

 

 

 

Mai multe articole despre:
horeca