MENIU

Minune în Spania: Ce s-a întâmplat cu trupul Sfintei Tereza din Avila la 442 de ani după moarte

Într-un eveniment considerat un „miracol al lui Dumnezeu”, trupul Sfintei Tereza din Avila, decedată în 1582, a fost descoperit recent într-o stare de conservare extraordinară în Spania.

Recent, trupul acesteia a fost deshumat dintr-o biserică din Dioceza Avila, iar experții au fost uimiți să constate că rămășițele sale nu au suferit procesele obișnuite de descompunere. Această descoperire este privită ca o dovadă a sfințeniei și a contribuției majore a Sfintei Tereza la doctrina bisericii.

Deshumarea Sfintei Tereza din Avila

Deshumarea a avut loc sub supravegherea lui Marco Chiesa, postulatorul general al Ordinului carmelitelor. Trupul sfintei a fost găsit într-o stare remarcabilă, fața ei fiind încă „vizibilă în mod clar” și rămășițele intacte. În urma acestei descoperiri, trupul a fost mutat într-o cameră securizată, unde o echipă de medici și cercetători va efectua examinări amănunțite și radiografii. Probele recoltate vor fi trimise pentru analize într-un laborator din Italia, iar rezultatele sunt așteptate să dureze câteva luni.

Pentru a proteja aceste rămășițe valoroase, Ordinul a impus măsuri stricte de securitate, necesitând zece chei pentru accesul la trupul sfintei. Trei dintre aceste chei sunt deținute de Ducele de Alba, alte trei de orașul Alba de Tormes, iar restul de către Părintele General al Carmeliților Desculți din Roma și Regele Spaniei.

                             Moaștele Sfintei Tereza din Avila / Sursa foto - Twitter

Ce au mărturisit cercetătorii

Pe lângă starea de conservare impresionantă, cercetătorii au observat la picioarele sfintei o afecțiune numită „spini calcaroși”, despre care se crede că sunt o dovadă a angajamentului ei religios. Sfânta Tereza a suferit, de asemenea, de convulsii, probleme stomacale, amețeli și pierderi de conștiință, simptome pe care le-a descris în memoriile sale ca fiind legate de experiențele ei mistice.

                                    Sfânta Tereza din Avila / Sursa foto - Arhivă

Deși cercetările sunt abia la început, echipa de specialiști speră să obțină informații valoroase despre sănătatea sfintei și să dezvolte noi metode de conservare a relicvelor religioase. Descoperirea continuă să fascineze și să inspire, aducând în prim-plan nu doar miracolul conservării, ci și dedicarea sfintei față de credința ei.

Tras la apertura del sepulcro de Santa Teresa, el equipo médico y científico que se encarga de su estudio confirma que el cuerpo está en las mismas condiciones que tras su apertura en 1914. Esto es, el cuerpo de la santa de #Ávila sigue incorrupto. https://t.co/VaYu1xVW7h

— Diócesis de Ávila (@diocesisdeavila) August 28, 2024