Cutremur neobișnuit de Ziua Îndrăgostiților. 5 seisme în ultimele 24 de ore în România!
Ziua Îndrăgostiților. Un cutremur neobișnuit a avut loc în Vrancea, pe 14 februarie, la doar o oră după intrarea în Ziua Îndrăgostiților. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 12 km, informează Institutul de Fizica Pământului.
Ziua Îndrăgostiților a început printr-un eveniment mai puțin obișnuit: un cutremur de suprafață în regiunea seismică Vrancea.
Ziua Îndrăgostiților. Potrivit INFP.ro, în ziua de 14 februarie 2019 la ora 01:13:57 (ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea un cutremur cu magnitudinea 2 pe scara Richter, la adancimea de 12 km.
Ziua Îndrăgostiților Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Covasna(44km), Nehoiu(44km), Slănic-Moldova(48km), Tîrgu Ocna(53km), Târgu Secuiesc(54km).
Ziua Îndrăgostiților În ultimele 24 de ore, au avut loc nu mai puțin de 5 cutremure în România. Miercuri seara, la interval de doar două minute s-au înregistrat două seisme, unul de 3,4 grade în Vrancea, la o adâncime de 81 km (la ora 21,45) și al doilea imediat după de 2,6 grade în județul Dâmbovița, la 60 km adâncime.
Alte două seisme s-au produs cu o zi înainte de Ziua Îndrăgostiților, de 2,6 respectiv 2,7 grade, în județele Vrancea și Buzău.
Românii intră în febra Zilei Îndrăgostiților. Cheltuielile, cu 50% mai mari
Ziua Îndrăgostiților În ziua de 14 februarie a fiecărui an este marcată, în mai multe ţări din întreaga lume, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, Franţa, China şi India, Ziua Îndrăgostiţilor sau Valentine's Day.
Deşi această zi comemora, iniţial, martiriul sfântului creştin numit Valentin, de-a lungul anilor, semnificaţia religioasă s-a pierdut.
Nici astăzi nu se cunosc prea multe detalii despre originea acestei sărbători a iubirii. Unele legende susţin faptul că, în această zi, în Roma Antică era sărbătorită Iuno, zeiţa tuturor zeilor, protectoarea femeilor şi căsătoriilor.
Ziua Îndrăgostiților În următoarea zi avea loc Lupercalia, un festival păgân în centrul căruia se afla Faunus, zeul agriculturii şi fertilităţii, notează aceeaşi sursă. În cadrul festivalului avea loc şi un alt obicei interesant, care îi aducea împreună pe băieţi şi pe fete, care până în acel moment stăteau separaţi.
Ziua Îndrăgostiților În ajunul sărbătorii, numele fetelor erau scrise pe bucăţi de hârtie şi introduse într-un vas, care apoi erau extrase de tineri. Astfel, se formau perechi ce ţineau uneori şi un an. Destul de des, cei doi se îndrăgosteau şi se căsătoreau.