MENIU

Vulnerabilitatea umană la HIV provine din timpuri preistorice

Cercetătorii americani de la Centrul Oncologic din Seattle au o nouă teorie privind provenienţa HIV. O luptă câştigată de peredecesorii omului împotriva unui virus, care a infectat cimpanzeii şi alte primate acum milioane de ani, este cauza vulnerabilităţii umane la virusul HIV, potrivit oamenilor de ştiinţă americani.

Medicii de la Centrul de Cercetare Oncologică din Seattle susţin că există dovezi genetice care arată că virusul PtERV1, care a fost eradicat acum 2 milioane de ani, a influenţat sensibilitatea sistemului imunitar uman la anumiţi viruşi moderni. Anticorpul TRIM5a, prezent în corpul uman, poate neutraliza PtERV1, oprindu-i multiplicarea în organism. Totuşi, acest anticorp nu poate face faţă unui virus ca HIV.

Retroviruşii ca HIV s-au infiltrat în genomul uman şi cel animal de milioane de ani. Aceşti viruşi pătrund în ADN şi astfel sunt transmise din generaţie în generaţie. Această descoperire, interesantă din punct de vedere al patologiei virale, nu oferă însă indicii pentru descoperirea unui leac pentru virusul imunodeficienţei umane.
Mai multe articole despre:
virus HIV descoperire