MENIU

Vremea 26 martie. PLOILE revin după temperaturile crescute din ultimele zile - Unde va fi grindină

Vremea 26 martie. Meteorologii anunță temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă. Vremea se schimbă radical, cu instabilitate atmosferică, fenomene extreme și revenirea frigului.

Vremea va fi caldă astăzi pentru această perioadă în toate regiunile. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată îndeosebi în jumătatea estică a țării, unde vor fi înnorări, averse și descărcări electrice, pe arii extinse în Dobrogea, local în Muntenia și Moldova și pe arii restrânse în celelalte regiuni, cu precădere în zonele montante și submontane. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și vor fi condiții de grindină. La munte, în general la altitudini de peste 1700 de metri, trecător vor fi și precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări la munte, în general cu viteze de 60...80 km/h, iar în restul teritoriului va fi slab și moderat, cu intensificări locale și temporare, asociate și ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade. Dimineața, izolat vor fi condiții de ceață.

*** In Bucuresti, Vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate dimineață și din nou spre după-amiază când vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 20...22 de grade.

*** La munte, vremea va fi în general instabilă, în Carpații Orientali și pe arii restrânse în rest unde vor fi înnorări temporare accentuate, averse posibil însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină, iar noaptea cerul se va înnora treptat și va ploua în Carpații Occidentali. La altitudini mari, trecător vor fi și precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 60...80 km/h, însă în a doua parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90...100 km/h. Valorile de temperatură vor marca o scădere față de ziua precedentă

Mai multe articole despre:
vremea 26 martie