MENIU

37 de grade Celsius, în weekend! AVERTISMENTUL meteorologilor

Vreme caniculară, în acest weekend, în majoritatea regiunilor. Temperaturile vor atinge chiar şi 37 de grade Celsius. Vremea călduroasă s-a instalat încă de vineri în sudul ţării, în timp ce, în jumătatea nordică, furtunile au făcut ravagii.

Weekendul aduce temperaturi de foc în special în sudul țării.

Valul de caniculă, ajuns tocmai din Portugalia, aduce în Romania temperaturi de peste 35 de grade Celsius și un disconfort termic accentuat.

Cel mai cald va fi în sudul Olteniei, unde temperaturile ar putea urca până la 37 de grade Celsius.

"De duminică, aşteptăm o vreme călduroasă, la nivelul întregii ţări. Asta înseamnă că, în majoritatea localităţilor, mercurul din termometre va depăşi, duminică după amiază, valoarea de 30 de grade, ajungând din nou la 36-37 de grade, în zona de câmpie din S-V ţării şi de asemenea un disconfort termic în creştere, pentru majoritatea zonelor joase de relief. În privinţa instabilităţii atmosferice, însă, după amiază apar adverse cu tunete şi fulgere, la început în partea de N-V a ţării şi zona de munte aferentă, ceva mai multe astfel de manifestări - în cursul nopţii de duminică spre luni", a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, meteorologul ANM Teodora Cumpănaşu.

Vremea călduroasă s-a instalat încă de vineri în sudul ţării, în timp ce, în jumătatea nordică, furtunile au făcut ravagii.

Câteva maşini au fost avariate în Baia Mare şi Bistriţa, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste ele.

La Iaşi, vântul a rupt acoperişuri şi a desprins tencuiala de pe mai multe clădiri. Vijelia a rupt şi şapte copaci, inclusiv în Parcul Copou. Unul a căzut pe o linie de tramvai, altul pe un cort al unor meşteşugari, iar câţiva s-au prăbuşit pe maşini parcate.

Din cauza furtunii, deschiderea Festivalul Afterhills a fost amânată câteva ore. Mai multe toalete şi bannere au fost puse la pământ, iar o tânără a fost rănită uşor. Alte două persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

De asemenea, în oraşul Năsăud, au fost inundate mai multe străzi, iar în Satu Mare, un pasaj s-a umplut cu apă. Vremea rea a creat probleme şi în traficul rutier, pe drumurile naţionale 17D şi 17B, în judeţele Bistriţa Năsăud şi Suceava.

În Botoşani, circulaţia tramvaielor pe Calea Naţională a fost blocată de o creangă ruptă dintr-un copac.

96 de localități din toată ţara au rămas fără curent electric, în urma vijeliilor.

 
Mai multe articole despre:
meteo prognoză meteo meteo weekend meteo azi