MENIU

Vrei sa ai violete de Parma de invidiat? Urmează acest truc simplu folosit în florării

<p>Cum să ai cele mai frumoase violete de Parma. Secretul ştiut de cele mai pricepute florărese</p>

Violetele de Parma, sau violete africane, cum li se mai spune, sunt unele dintre cele mai îndrăgite flori de interior. Înfloresc timp îndelungat, au o perioadă de pauză de doar două-trei luni pe an, au o varietate relativ mare de culori şi nici nu sunt foarte pretenţioase.

Principala şi cea mai importantă regulă pentru îngrijirea violetelor de Parma: se ţin la fereastră dinspre vest sau nord-vest. Spre sud ori est nici să nu va gândiţi să le puneţi căci le pierdeţi. Dacă nu aveţi în casă un geam spre nord sau nord-vest, luaţi-vă gândul de la violete.

Se găsesc în mai toate florăriile, la preţuri acceptabile şi în diverse culori, în special mov, lila, mov închis, grena, roz şi albe. Odată ajunşi cu ele acasă, e bine să le mutaţi într-un ghiveci ceva mai mare, dar nu prea mare, ci cu un diametru de 15-20 cm şi neapărat cu tăviţă dedesubt. Se vor simţi mult mai bine acolo. Nu fac figuri la mutarea în alt ghiveci, deci nu va faceţi probleme să le mutaţi, chiar dacă au flori şi boboci.

Nu se udă prea des. De două ori pe săptămâna, moderat, pe deasupra, având grijă să nu udaţifrunzele, care datorită apei se pătează.

Pe măsură ce florile se ofilesc, se îndepărtează, la fel că şi frunzele moarte. Odată la doi ani e bine să le schimbaţi pământul

Primăvara, timp de o lună, e bine să le administraţi îngrăşământ, odată cu apa de udat, săptămânal.