MENIU

Votarea „drive-in” impusă de Cehia pentru alegeri din cauza creșterii alarmante a cazurilor COVID-19

Votul „drive-in” introdus de Cehia pentru alegeri din cauza epidemiei de COVID-19

Autoritățile cehe au înființat secții de votare „drive-in” pentru ca persoanele cu COVID-19 sau cei care respectă perioade de carantină să poată vota la viitoarele alegeri regionale și din Senat.

 

În total, 80 de centre auto special adaptate au fost înființate în toată Republica Cehă înainte de votarea de vineri și sâmbătă.

Cei care au contractat COVID-19 sau se află într-o perioadă de autoizolare după ce au intrat în contact cu cineva infectat vor putea vota pe parcursul săptămânii fără să fie nevoiți să părăsească mașina.

Ministerul ceh de Interne a anunțat că sunt destule secții de votare pentru a colecta buletinele de vot pentru 16.000 de alegători.

Persoanele aflate în carantină pot cere buletinul de vot de la una din cele 156 de echipe mobile care lucrează pentru Comisia electorală.

Există două centre de acces în capitala Cehiei - Praga. Efective militare vor fi prezente pe stradă, pentru a acorda asistență lucrătorilor, care vor purta costume de protecție pentru a limita riscul de infectare i transmitere a noului coronavirus.

Pentru a putea vota într-un centru auto, alegătorul trebuie să prezinte dovada identificării, precum și un act medical care să demonstreze că se află în carantină.

Cum va decurge, practic, votul? Un lucrător se va apropia de mașină cu o urnă, care este dezinfectată după vot.

Numărul de persoane care au votat în dimineața de miercuri la centrele auto de la Praga a fost scăzut. A existat doar 18% prezență la vot în capitala Cehiei în timpul ultimului tur al alegerilor regionale.

Există 4.003 cazuri COVID-19 active în Praga, care are o rată de incidență de 302 la 100.000 de locuitori și o rată a mortalității de 8.84 la 100.000 de locuitori.

În Cehia au fost confirmate până acum 72.162 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care peste 37.000 de cazuri active. Au murit din cauza COVID 676 de oameni. În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.243 de infectări și 21 de decese din cauza COVID-19, potrivit datelor centralizate de corona.help.

Cehia va reintra în carantină luni, 5 octombrie, după alegeri, iar starea de urgență va dura 30 de zile.