MENIU

Vladimir Putin şi-a trimis buzduganul în Grecia, cu o zi înainte de vizita la Atena

Vladimir Putinși-a făcut publice vederile despre relația Rusiei cu UE într-un comentariu publicat în cotidianul elen Kathimerini, cu doar o zi înainte de vizita pe care o va efectua în Grecia.

Vladimir Putin și-a trimis buzduganul în Grecia, cu o zi înainte să fie primit în vizită la Atena, prin intermediul unui comentariu publicat în presă elena, în care susține că nu există probleme de nerezolvat între Moscova și Bruxelles, dar e mare păcat de agricultura grecilor, care are de suferit din cauza sancțiunilor occidentale impuse Rusiei.

Putin și-a făcut publice vederile despre relația Rusiei cu UE într-un comentariu publicat în cotidianul elen Kathimerini, cu doar o zi înainte de vizita pe care o va efectua în Grecia, informeaza agenția TASS.

"Din punctul nostru de vedere, nu există probleme de nerezolvat în relația cu Europa. Pentru a reveni pe drumul parteneriatului multidimensional este important să renunțăm la logica vicioasă a jocurilor unilaterale și să luăm în calcul și opinia și interesul celeilalte părți", a scris președintele Rusiei.

Președintele rus s-a avântat chiar să propună un parteneriat care să reunească UE și Uniunea Euro-Asiatică creată de Moscova într-un singur bloc comun, care să domine din punct de vedere strategic și economic întreagă regiune de la Atlantic la Pacific. 

Putin susține că Rusia și-a făcut cunoscută intenția de a menține un parteneriat echitabil cu UE în mai multe puncte: "de la liberalizarea regimului vizelor de călătorie până la crearea unei alianțe energetice.

Până acum însă, nu am întâlnit disponibilitatea celeilalte părți de a veni în întâmpinarea acestor propuneri", a explicat șeful Federației Ruse, potrivit Business24.
 

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin