MENIU

Vladimir Putin se va vaccina cu Sputnik-V pentru a-i demonstra eficiența

Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Președintele Vladimir Putin se va vaccina împotriva noului coronavirus cu Sputnik-V, despre care a spus, în ciuda rezervelor exprimate de comunitatea internațională, că este sigur și eficient. 

”El a afirmat că va fi vaccinat, a luat această decizie şi aşteaptă până la finalizarea tuturor formalităţilor”, a precizat oficialul de la Kremlin, citat de Reuters. 

Campania de vaccinare în țară cu vaccinul produs de ruși, Sputnik-V, a fost lansată la începutul lunii. 

Duminică, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunțat că, de luni, pot aplica pentru vaccinare și persoanele de peste 60 de ani, care până acum nu erau incluse în program. Cu o zi înainte, Ministerul Sănătăţii a transmis  că, în urma unei testări separate, vaccinul a fost aprobat și pentru persoanele în vârstă.

Președintele rus, în vârstă de 68 de ani, a declarat în nenumărate rânduri că vaccinul Sputnik-V este sigur și eficient. 

Rusia a fost prima țară care a anunțat, încă din august, acordarea dreptului de utilizare a unui vaccin împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut însă la mai puțin de două luni de la începerea testelor pe oameni. Atunci, Putin spunea că la testele clinice a participat și fiica sa și că s-a simțit bine. 

Comunitatea internațională și-a exprimat însă rezerve cu privire la eficiența și siguranța vaccinului, întrucât nu ar fi fost suficient testat.

Bilanțul epidemiei din Rusia, a patra cea mai afectată țară din lume, depășește trei milioane de infectări și 54.780 de decese. 

Citește și: ”Rusia spune că și Sputnik-V este sigur, după anunțul Pfizer și BioNTech privind eficacitatea vaccinului anti-Covid”

Mai multe articole despre:
vladimir putin vaccinul sputnik v coronavirus