MENIU

Vlad Voiculescu, despre relația cu Nicușor Dan: ”Nu a funcționat perfect, dar este cât se poate de civilizată”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a admis faptul că relația cu Primarul Nicușor Dan ”nu a funcționat perfect” când ar fi fost necesar, dar a catalogat-o ca fiind ”cât se poate de civilizată”. Ministrul Sănătății a respins ideea că edilul ar avea vreo vină în urma incendiului de la ”Matei Balș”. 

Voiculescu a subliniat că Nicușor Dan se află la conducerea Pimăriei de doar trei luni, timp insuficient pentru repararea sistemului de termoficare din Capitală.

”Dacă Nicuşor Dan are vreo vină în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Institutul Matei Balş? Este pur şi simplu nerezonabil să te aştepţi de la cineva ca în trei luni să repare sistemul de termoficare din Bucureşti”, a spus ministrul.

În ceea ce privește relația pe care o are cu edilul, fost coleg de partid, Voiculescu a precizat că ”evident, vorbesc când au ceva de vorbit”, admițând că au existat perioade în care colaborarea ”nu a funcționat perfect”. Cu toate acestea, ministrul a subliniat că, în calitate de copreședinte al USR-PLUS, ajută ca echipa de la Primărie să aibă succes. 

”Relaţia mea cu Nicuşor Dan este una cât se poate de civilizată, aşa cum a fost dintotdeauna. Nu a funcţionat perfect atunci când ar fi trebuit să funcţioneze. Acesta este şi motivul pentru care sunt astăzi aici şi nu la Primăria Capitalei, printre altele, dar este un om corect, care a câştigat din fericire Primăria Capitalei şi mi-am adus contribuţia atât cât am putut eu. Este un om căruia îi urez mult succes. Şi, de altfel, nu numai că îi urez mult succes, pun umărul ca şi copreşedinte USR-PLUS Bucureşti tocmai ca Nicuşor Dan şi toată echipa de la Primăria Capitalei să aibă succes”, a adăugat ministrul la un post TV.