MENIU

Viorica Dăncilă a vorbit pentru Realitatea TV. Ce-a spus despre candidatura la președinție

Viorica Dăncilă a acceptat să vorbească pentru Realitatea TV, cu puțin timp înaintea rezultatului final al alegerilor pentru șefia PSD.

"Este un act de normalitate, trebuie sa raspund pozitiv si celor care ma plac, si celor care nu ma plac. Si celor care ma injura, si celor care ma apreciaza. Fiecare are oameni care il apreciaza si oameni care il injura.

Eu cred ca in momentul in care vrei sa faci ceva, vii cu un program de guvernare, nu schimbi o persoana cu alta sau un guvern cu altul fara sa ai un program de guvernare.

Trebuie sa facem o prioritizare a fondurilor si a obiectivelor. Pentru mine este important sa construim o autostrada cap-coada si asta implica o cantarire a directiilor in care ducem fondurile guvernamentale. In acelasi timp, trebuie sa vedem cum crestem absorbtia fondurilor europene", a spus Dăncilă la Realitatea TV.

Premierul României a continuat: "Trebuie sa vorbim despre chibzuinta, despre prioritizare, trebuie sa tinem cont de ceea ce isi doresc romanii.

Ca si in societate, intr-un partid trebuie sa fie democratie, fiecare membru trebuie sa isi spuna punctul de vedere. Trebuie sa mergem pe temele, pe solutiile pe care oamenii si le doresc.

S-a vorbit mult despre justitie si am lasat deoparte ceea ce a facut Guvernul bun. Ne-am axat doar pe o tema, iar lumea nu ne-a mai votat. Au fost multi care au avut ca obiectiv doar aceasta tema (n.r. justitia)".

Și a încheiat: "Nu am luat in calcul alegerile prezidentiale. Nu m-am gandit la acest lucru. Eu sper sa avem un candidat comun, care sa aiba sanse si sa castigam alegerile. In sondaje am introdus numele celor care si-au exprimat dorinta de a candida, unul comun si unul din afara partidului.

Vom vedea ce spun sondajele. Trebuie sa mergem cu candidatul care are cele mai mari sanse la alegerile prezidentiale si care poate avea in spatele lui intreg partidul. Vom ajunge sigur in turul II la prezidentiale. Este un obiectiv, avem o strategie pentru acest lucru".

Viorica Dăncilă a obţinut cele mai multe voturi pentru şefia PSD, au declarat surse social-democrate, care participă la numărarea voturilor, pentru Realitatea TV.

Rezultatul final al votului va fi anunțat în scurt timp.

------------------------------------

UPDATE

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD cu 2828 de voturi, fiind urmată de Liviu Pleşoianu cu 715 voturi. Eugen Teodorovici a devenit preşedinte executiv, iar Mihai Fifor - secretar general. Viorica Dăncilă este prima femeie care devine preşedinte al PSD.

Pentru funcţia de preşedinte al partidului au candidat:

Viorica Dăncilă - 2828 de voturi

Liviu Pleşoianu - 715 voturi

Şerban Nicolae - 375 voturi

Ecaterina Andronescu - 50 voturi