Violul din Vaslui. "Violatorii ar trebui să primească pedeapsa maximă"
Pedeapsa în cazul celor şapte tineri care au violat-o pe fata de 18 ani ar trebuie să fie spre nivelul maxim prevăzut de Codul Penal, consideră avocata Mihaela Olaru.
Avocata Mihaela Olaru a afirmat la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că pedeapsa în cazul celor şapte tineri care au violat-o pe fata de 18 ani din Vaslui ar trebuie să fie spre nivelul maxim prevăzut de Codul Penal.
"Nu avem doar infracţiunea de viol, ci şi lipsirea de libertate şi alte infracţiuni. Este vorba de un concurs de infracţiuni, pedeapsa ar putea ajunge şi la 18 ani, aşa cum era în vechiul Cod Penal", a explicat avocata Mihaela Olaru, adăugând că în noul Cod pedeapsa maximă este de 12 ani de închisoare.
Aceasta a explicat că pentru a diminua astfel de acte de violenţă, pedepsele pentru viol ar trebui să fie similare cu cele pentru omor.
"Nu doar persoana care a suferit un abuz este distrusă, ci şi familia. Fata şi mama ei vor rămâne traumatizate pe viaţă", a afirmat avocata.
"Victima este lăsată de izbelişte"
Mihaela Olaru a mai precizat că trebuie reglementată şi procedură de ajutorare a victimei. "Victima este lăsată de izbelişte. Trebuie să reglementăm acest lucru", a mai afirmat avocata.
De asemenea, Alexandru Cumpănaşu, directorul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei (AID), a afirmat în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, că atunci când vedem că o fată de 18 ani este violată de şapte bestii nu avem cum să fim pasivi.
"Înainte de a face public aceste lucru, am depus o plângere penală. Am facut plângere la Parchetul General şi faţă de familia, care au defăimat fata, şi faţă de cei care stateau în faţa poliţiei şi aruncau cu pietre în jurnalişti. Nu am primit încă niciun raspuns, îl astept cu mare interes", a declarat Alexandru Cumpănaşu.
Patriarhul Daniel ar trebuie să condamne public astfel de abuzuri
Alexandru Cumpănaşu a mai spue că şi Patriarhul Daniel ar trebuie să condamne public astfel de abuzuri.
"PS Daniel ar trebuie să iasă public şi să spună că este o problemă de moralitate. Să iasă public să afirme că lasă justiţia să îşi facă treabă, dar astfel de acte sunt condamnabile", a precizat directorul AID România.