MENIU

Violențe la protestul ciobanilor din Piața Victoriei. Oamenii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, o jandarmeriță a fost lovită în cap cu talanga - VIDEO

Violențe la protestul ciobanilor din Piața Victoriei. Oamenii veniți să-și exprime nemulțumirea față de masacrarea animalelor atinse de pesta porcină s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, iar o jandarmeriță a fost lovită în cap cu o talangă, potrivit Realitatea Plus. Protestul are loc în condițiile în care o delegație a ciobanilor discută cu oficiali guvernamentali găsirea unei variante de compromis, prin care să se evite masacrarea a zeci de mii de animale.

Ciobanii adunați în fața Guvernului au încercat să smulgă gardurile de separare care delimitează zona din mijlocul Pieței Victoriei chiar în momentul în care o delegație a intrat la discuții.

 

În timpul incidentelor, o jandarmeriță a fost lovită în cap de un cioban, cu o talangă, și a fost condusă la un vehicul special pentru a i se acorda primele îngrijiri. Agresorul a reușit să fugă, pe moment, dar a fost identificat și condus la o dubă a poliției, potrivit Realitatea Plus.

Ciobanii au ieșit în stradă în mai multe orașe, din cauza măsurilor luate de autorități pentru combaterea pestei de ovine. Sute de fermieri din Timiș protestează pentru a împiedica inspectorii sanitari să sacrifice animalele bolnave și sunt revoltați pentru că printre oile ucise ar fi fost și unele sănătoase. Pesta este extrem de contagioasă. Dacă se va răspândi, spun experții, România ar putea ajunge în pragul unui dezastru economic și o criză alimentară. Deocamdată, autoritățile au interzis mișcarea animalelor între ferme pentru 30 de zile. 

 

 

Mai multe articole despre:
proteste ciobani piața victoriei pesta scandal