MENIU

Vinul din crizantemă are efecte miraculoase asupra sănătăţii. Mare atenţie! Se bea cu măsură

Vinul din crizantemă are efecte miraculoase asupra sănătăţii. Mare atenţie! Se bea cu măsură

Vinul din crizantemă are efecte miraculoase asupra sănătăţii. Mare atenţie! Se bea cu măsură! Vinul-medicament este contraindicat în cazurile de hipertensiune arterială, femeilor însărcinate şi care alăptează, persoanelor cu disfuncţionalităţi digestive sau insuficienţă cardiacă.

Cum se prepară vinul de crizantemă:

Ingrediente: 60 de grame de flori de crizantemă galbenă sau albă, 600 de mililitri de vin alb, 90 de grame de zahăr rafinat.

Mod de preparare: Florile, proaspăt culese din grădină, se separă de tulpină şi se aşează într-un bor­can. Deasupra se toarnă celelalte ingrediente. Se aco­peră bine şi se depozitează într-un loc răcoros, ferit de lumina soarelui, timp de 12 luni. După această peri­oa­dă, se strecoară, florile se aruncă şi vinul se păs­trează la rece, în cămară, în recipiente de sticlă, pentru încă maximum 12 luni.

Se bea cu prudenţă. Raţia zilnică nu trebuie să de­păşească 90 de mililitri. Tratamentul se ţine trei luni, se face o pauză de o lună şi se poate relua.

Cum ne poate ajuta vinul de crizantemă?

Substanţele active din crizantemă sunt recomandate pentru tulburări ale sistemului nervos, pentru prevenirea bolii Parkinson, împotriva poliartritei, artrozei şi reumatismului.

De asemenea, vinul de crizantemă poate ajuta la prevenirea răcelilor şi a gripei.