MENIU

VINE SAU NU PRIMĂVARA? Vezi PROGNOZA pentru intervalul 24 FEBRUARIE – 9 MARTIE

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru sfârşitul lunii februarie şi prima decadă de martie.

BANAT În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale pentru sfârşitul lunii februarie şi prima decadă de martie. În zilele de 24 şi 25 februarie, dar foarte probabil şi către sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi în medie de 9...12 grade ziua şi 1...4 grade noaptea. Perioada 27 februarie - 5 martie va fi caracterizată de o vreme chiar deosebit de caldă, abaterea pozitivă a temperaturii faţă de mediile multianuale specifice urmând a fi de până la 8…9 grade, astfel că valorile diurne mediate vor fi de 13…15 grade, iar cele minime nocturne de 3...5 grade. Vor fi ploi slabe, cu caracter local în prima zi a intervalului de prognoză, apoi probabilitatea de ploaie va creşte pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în special în perioada 4 - 6 martie.

CRIŞANA Regimul termic se va menţine aproape tot intervalul peste ce ar fi normal la sfârşit de iarnă şi început de primăvară calendaristică, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 10…12 grade, iar în perioada 28 februarie - 2 martie chiar şi de 13…15 grade. Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză se estimează o scădere de temperatură către valori mai apropiate de mediile climatologice specifice. În privinţa minimelor nocturne, sunt de aşteptat valori mai coborâte la începutul intervalului, dar şi în ultimele zile, perioade când, în orele dimineţilor, vor fi în medie 0…2 grade. În restul timpului, temperatura minimă va fi în medie de 2…4 grade. Ploi slabe, pe arii restrânse vor fi în prima zi a intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi din nou în creştere în perioada 4 - 8 martie.

TRANSILVANIA În perioada 24 - 26 februarie, regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale specifice, astfel că ziua vor fi în medie 5…8 grade, iar noaptea temperaturi uşor negative, de -3…-2 grade în medie. Valori mai mici sunt de aşteptat în zonele depresionare, unde minimele vor coborî spre -7…-8 grade. De la mijlocul primei săptămâni până în jurul datei de 5 martie, vremea va fi în încălzire, determinând temperaturi mai ridicate decât cele înregistrate în mod obişnuit în această perioadă din an; ziua vor fi în medie 7…12 grade, iar noaptea doar izolat, cu precădere în depresiunile din estul regiunii, vor mai fi valori uşor negative. O scădere de temperatură este probabilă şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză.  Probabilitatea pentru precipitaţii, predominat ploaie, va creşte pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, în special în jurul datei de 5 martie.

MARAMUREŞ  În cea mai mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la sfârşitul lunii februarie şi prima decadă de martie, astfel că media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 1...3 grade. În data de 25 februarie, dar şi în perioada 7 – 9 martie sunt estimate valori mai apropiate de mediile multianuale, cu temperaturi uşor negative noaptea.
Probabilitatea de ploaie va fi în creştere pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

MOLDOVA  Intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi apropiate de cele specifice datei calendaristice, cu valori maxime în medie de 2…5 grade şi minime de -2…0 grade. În restul perioadei, regimul termic va fi peste cel mediu climatologic, fiind de aşteptat medii ale temperaturilor maxime între 5 şi 10 grade şi valori termice în general pozitive noaptea.  În primele două zile se vor semnala precipitaţii mixte, neînsemnate cantitativ. În a doua săptămână creşte probabilitatea pentru ploi slabe.

DOBROGEA  Perioada de prognoză va debuta cu temperaturi în jurul celor specifice datei calendaristice, cu valori maxime în medie de 3…6 grade şi minime de 0...2 grade. În restul intervalului va fi un regimul termic peste cel climatologic normal, fiind de aşteptat ziua în medie între 7 şi 11 grade, iar noaptea între 2 şi 5 grade. În primele trei zile se vor semnala precipitaţii slabe, predominant ploi, cu caracter local. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi în perioada 5 - 8 martie.

MUNTENIA  Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 9 la 12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. Doar în primele zile (24 - 26 februarie) se vor înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic normale, astfel că, în medie, ziua vor fi 5...7 grade, iar noaptea -1...0 grade.
Vor fi ploi slabe sau burniţe, cu caracter local în primele două zile, apoi probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, după data de 4 martie.

OLTENIA  În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei din an, astfel că ziua vor fi în medie 9 la 12 grade, iar noaptea 1 la 4 grade. Doar în primele zile (24 - 26 februarie) se vor înregistra temperaturi apropiate de cele obişnuite pentru data din calendar, astfel că, în medie, maximele vor fi 5...7 grade, iar minimele de -1...1 grad.
Vor fi ploi slabe, cu caracter local în prima zi, apoi probabilitatea de ploaie va creşte, din nou, după data de 3 martie.

LA MUNTE  În primele zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 0...3 grade, iar a minimelor între -6 şi -4 grade. Pentru restul intervalului sunt de aşteptat valori ziua în medie de 3...5 grade şi temperaturi minime în creștere, dar încă sub pragul de îngheţ, -4 la -2 grade, reprezentând un regim peste cel mediu multianual.
Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, mixte, va fi mai mare în prima zi şi din nou după data de 3 martie.