VIN DE MĂCEŞE: tratează răcelile şi problemele renale. Cum îl prepari
Vinul de macese nu este doar o bautura delicioasa si racoritoare, ci si una plina de vitamine, dovedindu-se extrem de sanatoasa pentru organism.
Iată, aşadar, cum prepari VIN DE MĂCEŞE:
VIN DE MĂCEŞE. Ingrediente:
1.5 kg de macese proaspete;
1 kg de zahar;
o lingurita de acid citric - suc de lamaie sau sare de lamaie (optional);
putina drojdie;
4 litri de apa
VIN DE MĂCEŞE. Mod de preparare:
Spala bine macesele, indepartand murdaria si alte resturi nefolositoare, dupa care toaca-le cu cei ai la indemana. Le poti pisa sau le poti marunti in masina de tocat carne. Dupa ce te-ai ocupat de ele, pune-le intr-un recipient de 5 litri special (damigeana), adauga zaharul si toarna 3.5 litri de apa fiarta (atat va ramane dupa fierbere). Amesteca pana cristalele de zahar se dizolva complet. Asteapta pana compozitia ajunge la o temperatura de 20-25 de grade Celsius, apoi adauga putina drojdie si amesteca bine.
Astupa damigeana cu un dop de fermentatie, apoi lasa compozitia la fermentat timp de 10 zile, avand grija sa amesteci zilnic in ea. Dupa cele 10 zile, strecoara lichidul in recipiente mai mici (de acelasi tip) spalate si uscate. Astupa-le tot cu dopuri de fermentatie pentru ca procesul va continua. Vinul de macese poate fi transferat in sticle doar dupa ce nu mai fermenteaza. Pastreaza produsul obtinut la temperaturi de 5-6 grade, in locuri intunecate.
Vinul de macese este vestit pentru continutul ridicat de vitamina C, dovedindu-se un aliat de nadejde in cazul racelilor. In plus, el a dat rezultate bune si persoanelor cu probleme renale, hepatice, de circulatie si nu numai.
Sursa: divahair.ro