MENIU

Viktor Orban a dat undă verde staționării trupelor NATO în Ungaria, dar interzice transportul de armament

Viktor Orban, premierul Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban a semnat, luni, un decret guvernamental de autorizare a staționării trupelor NATO în Ungaria, dar interzicere transportul de armament spre Ucraina.

Spre deosebire de multe alte state membre est-europene ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, guvernul lui Orban nu a cerut în mod specific trupelor NATO să ajute la apărarea graniței sale cu Ucraina, declarând că are suficiente resurse militare, potrivit Bloomberg.

Săptămâna trecută, șeful guvernului de la Budapesta a afirmat că a permite transportul de arme prin Ungaria "ar însemna a atrage războiul în zona respectivă".

El a mai remarcat, referitor la sancţiunile împotriva Rusiei, că "(statele) cele mai apropiate de război vor suferi cel mai mult, mai ales statele baltice, Polonia, Slovacia, Ungaria şi România", asigurând că guvernul său se preocupă să minimalizeze impactul direct al acestora, dar "cu cât războiul se prelungeşte, cu atât problema va deveni mai mare". "De aceea susţinerea păcii este poziţia corectă pentru Ungaria", a spus premierul ungar, potrivit Agerpres.

Mai multe articole despre:
viktor orban nato ucraina rusia orban putin