MENIU

VIDEO Ziua primar, noaptea inspector de salubritate. Cetățenii, educați de un edil din Iași să nu mai arunce gunoaie

Foto: Facebook Cătălin Martinuş

Un primar din județul Iași le-a pus gând rău sătenilor care aruncă gunoaie la întâmplare. Edilul din Dobrovăț patrulează pe străzi și caută dovezi care să-i dea de gol pe făptași. Chiar dacă oamenii au primit tomberoane și riscă să fie amendați, unii încă care lasă gunoaie pe terenurile virane, potrivit Realitatea Plus. 

Primarul din localitatea Dobrovăț, județul Iasi, are aproape un an de când în fișa postului și-a adăugat și curățenia din comună. La început, spune el, oamenii au fost revoltați, dar i-a liniștit rapid după ce a aplicat prima amendă.

”Cea mai mare sancțiune a fost de 3.000 de RON pentru un cetățean care, avertizat fiind, s-a încăpățânat să nu curețe. Nu am fi ajuns până acolo dacă ar fi înțeles de vorbă bună și ar fi mers să curețe deșeurile de unul singur”, a declarat primarul Cătălin Martinuş.

Sunt folosite și camerele de supraveghere de la școală, iar în momentul în care sunt depistate gunoaie în zonă, sunt ridicate imaginile pentru depistarea făptașului și mai apoi sancționarea acestuia.

Acum, toată comunitatea este de partea primarului.

Pe pagina de Facebook, edilul postează frecvent imagini cu gunoaiele pe care le găsește aruncate. Unele postări conțin chiar și numele autorilor. Așa că, de rușine, localnicii au devenit mai atenți.

Primarul vrea ca toți locuitorii să respecte curățenia, mai ales că localitatea este printre primele din județ la capitolul reciclare.