MENIU

VIDEO | Zeci de turiști, coborâți de salvatorii montani. Intervenții dificile din cauza viscolului puternic

Foto: Facebook / Salvamont România

Zeci de turiști au avut nevoie de intervenția salvatorilor montani. 24 de persoane din mai multe județe ale țării au fost coborâte în siguranță de pe platoul Padina din Bucegi. În continuare este cod galben de viscol la munte, iar autoritățile le recomandă turiștilor să fie prudenți. 

Salvamontiștii, jandarmii și polițiștii montani au intervenit pentru a coborî un grup de 24 de turiști care a plecat în Munții Bucegi. Viscolul puternic a îngreunat cel mai mult intervenția salvatorilor.

Turiștii au sunat imediat cum au văzut că nu mai pot înainta, dar nici să coboare singuri de pe munte. În cele din urmă, au ajuns în siguranță la mașinile lor și au plecat către casă.

În Munții Făgăraș, mai mulți turiști s-au încumetat să urce până pe cele mai înalte vârfuri. De la 2.500 de metri, au văzut soarele iar viscolul s-a liniștit.

Autoritățile recomandă tuturor celor care se aventurează să fie echipați corespunzător și să nu subestimeze sub nicio formă vremea.

Meteorologii anunță în continuare cod galben de viscol în zonele montane. La altitudinile de peste 1.600 de metri, rafalele de vânt bat cu peste 100 de kilometri pe oră.