MENIU

VIDEO Vremea face ravagii în țară: Case măturate de viitură și străzi inundate la Oravița, jud. Caraș-Severin

Inundații Oravița, jud. Caraș-Severin

Ploile torențiale din ultimele ore au inundat străzile din Oravița, județul Caraș-Severin! Casele au fost măturate de viitura formată în urma furtunii puternice din oraș. Apele Ogașului au luat-o la vale, pe străzi. Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi pentru Banat, valabil până marți la ora 10.00. De asemenea, hidrologii au emis avertizări de cod galben și portocaliu de inundații pe mai multe bazine hidrografice, printre care și Caraș, care sunt în vigoare încă trei zile.

O rupere de nori a făcut ravagii la Oraviţa.

Străzile din oraș au fost inundate de șuvoaiele repezi de apă, cu o înălțime de un metru. 

Principalele străzi din partea de sus a oraşului sunt inundate, apa intrând şi în curţile şi în casele oamenilor.


Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până marți, la ora 10, în Banat este în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă. Vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

De asemenea, până joi, 25 iunie, sunt în vigoare două avertizări hidrologice de cod galben și portocaliu pe răurile din bazinele hidrografice Timiș, Bârzava, Caraș, Moravița, Nera și Cerna.