MENIU

VIDEO Proteste violente după introducerea certificatului verde, în Elveția - Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc

Proteste în Elveția. Foto: captură YouTube

Au fost proteste de amploare în Elveția față de introducerea certificatului verde. Manifestațiile s-au sfârșit cu arestări, după ce marșul a degenerat și au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de ordine, potrivit Realitatea Plus. 

Aproape 1.000 de oameni au ieșit în stradă în Berna, la o manifestație împotriva restricțiilor impuse de pandemie. Protestul nu a fost unul autorizat.

În timpul marșului, au avut loc și altercații. Mai mulți protestatari au aprins dispozitive pirotehnice și au fost violenți cu forțele de ordine.

Poliția a intervenit la rândul ei cu tunuri cu apă, gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene.

Incidentele vin în contextul în care țara a adoptat recent măsuri mai stricte pentru a face față pandemiei. Încă de pe 13 septembrie, elvețienii sunt obligați să prezinte certificatul verde înainte de a intra într-un bar, restaurant sau dacă vor să meargă la film.

Certificatul poate fi obținut prin dovada vaccinării, cu rezultatul negativ al unui test PCR sau antigen ori cu dovada trecerii prin boală.