MENIU

VIDEO Marș LGBTQ pe bicicletă și trotinetă, în Capitală

Marș LGBTQ în București

Cu o săptămână înainte de PRIDE, mai mulți membrii și susținători ai comunității LGBT au ieșit în marș, pe biciclete și trotinete. Marșul a fost organizat după ce Primăria Capitalei nu a aprobat organizarea paradei, pe calea Victoriei. Chiar și așa, organizatorii spun că evenimentul va avea loc, orice ar fi. Parada este organizată de 15 ani, în aceeași locație, pe data de 14 august. 

Participanții au pornit în marș pe Calea Victoriei.

Manifestația vine în contextul în care începe săptămâna PRIDE, iar Primăria Capitalei nu le-a dat autorizație organizatorilor pentru evenimentul pe Calea Victoriei, ca în fiecare an. În schimb, autoritățile le-au propus organizatorilor ca Marșul să fie organizat pe o bandă de circulație pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, însă fără a opri circulația.

Reprezentanții comunității LGBTQ cer să fie găsită o soluție pentru organizarea în siguranță a paradei. Aceștia mai sunt nemulțumiți și de faptul că Marșul Normalității, o manifestație anti-LGBTQ, a primit aprobarea Primăriei.

Organizatorii PRIDE spun că actele pentru acest eveniment au fost depuse încă de la începutul lunii iulie, tocmai pentru a pune la punct toate măsurile de protecție în pandemie, potrivit Realitatea Plus.