MENIU

VIDEO Marcel Ciolacu dă asigurări că facturile pe ianuarie vor fi compensate

Marcel Ciolacu, președintele PSD

România ar putea renunța la liberalizarea gazelor și a curentului electric pentru un an. Președintele PSD, Marcel Ciolacu spune că autoritățile vor discuta această variantă cu oficialii Uniunii Europene, după ce și Franța a a obținut o derogare similară. 

În privința facturilor pe luna ianuarie, liderul PSD seră ca acestea să nu fie la fel de mari ca cele pe noiembrie și decembrie. 

Ciolacu, susține că vechea lege adoptată în Parlament acoperă compensarea și pentru luna ianuarie, nu doar din februarie, așa cum este prevăzut în OUG-ul adoptat de Guvern.

 

 "Noi avem o lege trecută prin Parlament de anul trecut, care nu s-a aplicat corect. Acum s-a dat o OUG care obligă să se emită alte facturi. Luna ianuarie este acoperită de fosta lege. S-a venit cu cu o părere juridică că este retroactiv și nu se poate aplica," a afirmat liderul PSD joi, după o întâlnire a liderilor politici cu premierul Nicolae Ciucă.

 

"Marea provocare este ce vom face de la 1 aprilie. Am văzut ce a făcut Franța, care a cerut creșterea peste cele 6 luni acoperitoare și merg până la aproape un an cu reglementarea pieței”, a spus Marcel Ciolacu.