MENIU

VIDEO | Mall-urile, deschise doar pentru vaccinați. Certificatul verde, obligatoriu în instituții

Sursa foto: Captură video

După haosul de luni, accesul în magazinele nealimentare, inclusiv în mall-uri, se face de acum doar cu certificat verde. La intrare, oamenii trebuie să prezinte obligatoriu codul QR. Excepție fac cei care merg, de exemplu, să se vaccineze în centrele amenajate în incinta spațiilor comerciale.

Autoritățile au lămurit neclaritățile din Hotărârea de Guvern, iar de acum accesul în mall se face doar cu certificatul verde, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală.

Oricine dorește să intre în mall e nevoit să prezinte întâi un certificat verde. Acesta poate fi apoi scanat la unul din punctele special amenajate chiar la intrarea în centrele comerciale.

La intrări au fost amplasate mai multe tablete. Asta pentru a grăbi procesul de verificare și a se evita aglomerarea în fața ușii. Când vine vorba de noile restricții, părerile sunt însă împărțite printre clienții centrelor comerciale.

,,Toate măsurile care stăvilesc această boală mie mi se par bune, mi se pare că nu prea știm ce vrem, vrem și fără mască, vrem să nu stăm nici acasă, vrem să nici nu ne vaccinăm’’

Reporter Realitatea PLUS: Cum vi se pare această masură?

Client centru comercial: Absolut necesară dacă vrem să ieșim cu adevărat din criză.

Unii au încercat chiar să ocolească filtrul de la intrarea în mall, sperând să treacă neobservați.

Nici în instituțiile statului nu se mai intră fără certificat verde, decât pentru ridicarea pensiei sau a alocațiilor pentru copii. În fața multor sedii există deja puncte special amenajate pentru nevaccinați.

Noile restricții nu vizează însă doar accesul în anumite clădiri. Timp de 30 de zile, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, atât închise, cât și deschise.

Magazinele, restaurantele și cafenelele se închid la ora 21.00, iar între orele 22 și 5 dimineața este interzisă circulația persoanelor nevaccinate, fără un motiv bine întemeiat. 

Mai multe articole despre:
mall vaccinare Certificat verde covid