MENIU

VIDEO | Filmul uciderii bărbatului care a sechestrat o minoră de 16 ani într-un apartament din Piatra Neamţ. Cum s-a ajuns la crimă

Filmul evenimentelor înainte de crima din Piatra-Neamț. Captură video

Noi detalii despre filmul evenimentelor înainte de crima din Piatra-Neamț, în care o minoră a înjunghiat mortal un bărbat de 41 de ani, care încerca să o violeze. Fata de 16 ani ajunsese în locuința agresorului, din Piatra-Neamț, ca să discute despre un loc de muncă. Acolo, însă, bărbatul ar fi sechestrat-o și atacat-o.  

Fata de 16 ani, care este acuzată de crimă, a susţinut că l-a ucis pe agresor în apartamentul acestuia deoarece a încercat să o violeze.

În jurul orei 20,00, cei doi au fost surprinşi de camerele unui local de pe strada Mihai Eminescu din Piatra Neamţ, nu departe de apartamentul în care avea să se petreacă omorul.

Prima care a ajuns a fost Alexandra, iar după puțin timp a sosit și bărbatul. Intenţia era ca ea să se angajeze la acel restaurant, la bucătărie, iar el ca şofer, dar nu au reuşit.

Cei doi au stat o vreme în incintă, după care au plecat împreună. Se pare că braşoveanul i-ar fi spus că va mai încerca să o sprijine pentru găsirea unui job, fata acceptând să urce în apartamentul acestuia, pentru a discuta.

În locuinţă, lucrurile au degenerat, bărbatul ar fi încercat să o abuzeze, nu înainte de a încuia uşa şi de a ascunde cheia.   

În disperare de cauză, adolescenta a pus mâna pe un cuţit, l-a lovit de câteva ori pe cel care ar fi încercat să o violeze, apoi a cerut ajutor la 112.

Potrivit Ramona Ciofu, purtător de cuvânt IPJ Neamț ”Deoarece persoana se afla în stare de șoc și nu putea să ofere detalii concrete cu privire la locația la care aceasta se află, polițiștii au intervenit în două locații aflate pe același etaj în imobilul respectiv.”

Procurorii au dispus ca fata de 16 ani să fie cercetată în libertate şi a fost internată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ, unde va mai rămâne o perioadă. În acest timp va fi consiliată emoţional şi expertizată psihiatric.