MENIU

VIDEO. Decizie radicală luată de un edil cu privire la câinii maidanezi: Gata! Era cazul să începem!

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a postat, în marţi dimineaţa, pe contul său de Facebook un mesaj prin care anunţă că instituţia se va ocupa de problema câinilor vagabonzi. Acesta a anunţat că animalele agresive vor fi eutanasiate. 

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a postat pe contul său de Facebook un mesaj însoţit de un video prin care anunţă că a început să strângă câinii vagabonzi de pe străzi pentru mai multă siguranţă. Cu toate acestea, edilul se plânge că unii oameni îi apostrofează pe cei care capturează câinii. 

"Unii ne susţin, îi apostrofează pe vecinii lor care cresc câini la scara blocului şi alţii cred că aşa se manifestă dragostea ..... cu focare de infecţie în faţă geamului, cu adăposturi improvizate şi blesteme dar mai bine să analizaţi dvs!!! Şi noi iubim câinii, dar locul lor nu este pe stradă. Sunt mulţi câini pe străzi. Nu vom rezolva această problemă foarte repede, dar o vom rezolva legal şi cu eficienţă. Avem un buget. Cât să cheltuim pentru câini şi cât pentru renovarea şcolilor? Consider că este un moment în care un primar trebuie să îşi asume faptul că nu trebuie să fie iubit, ci trebuie să ia măsuri pentru rezolvarea unor probleme din oraşul pe care îl administrează, pentru oamenii care l-au ales", a scris edilul. 

Primar: Vom începe prin eutanasierea câinilor agresivi

"Nu vreau să ne gândim ce înseamnă pentru un copil să fie muşcat de câini sau mutilat. Vom începe procedura legală în adăpost prin eutanasierea câinilor agresivi, a câinilor care nu pot fi adoptaţi din cauza comportampentului lor, a celor bolnavi, unde tratamentul presupune doar o cheltuiala foarte mare. Sunt convins că, în perioada următoare, nu o să fiu cel mai iubit dintre brăileni, dar sigur vom rezolva o problema a tuturor. Este legală procedura. Este o măsură dură, drastică, nu e una populară pentru un primar. Sunt ferm convins că mulţi brăileni nu vor fi de acord, dar poate cei mai mulţi, cei tăcuţi, vor aprecia această decizie. Primul pas pe care îl facem în perioada următoare este unul prin care dăm posibilitatea tuturor celor care iubesc câinii să şi demonstreze, deoarece a arunca un os de la etaj nu înseamnă dragoste faţă de câini. Organizăm de Zilele Municipiului, în 11 şi 12 august, între orele 16:00 -19:00, un târg de adopţie a câinilor faţă stăpân. Mi-aş dori să fie cel mai mare târg de adopţie nu din Brăila, ci din sud-estul României, că toţi cei care scriu pe Facebook că iubesc câinii, toţi cei care îi hrănesc, sau toţi cei care îi agresează pe cei care îi ridică de pe stradă, să vină să adopte un câine. Şi eu voi fi la acest târg şi voi adopta un câine", a mai scris primarul pe Facebook.