MENIU

VIDEO | Bile care sting incendii, montate în cele 19 spitale administrate de Primăria Capitalei. Cum funcționează dispozitivele

Captura Video

Primarul Capitelei, Nicușor Dan, anunță că în cele 19 spitale din București administrate de primărie au fost montate bile extinctoare care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul.

Nicușor Dan spune că, pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureștene administrate de Primăria Capitalei, Administrația Spitalelor a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, pentru care a fost semnat recepția și au fost deja distribuite și montate, având o garanție de 5 ani.

Bilele extinctoare sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați, spune Nicușor Dan, care a postat pe Facebook și un filmuleț despre cum funcționează aceste dispozitive pentru stingerea incendiilor.