MENIU

VIDEO Aurescu, după întrevederea cu Dmitri Kuleba: Ucraina trebuie să câștige acest război și sunt convins că îl va câștiga

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat, astăzi, într-o conferință de presă comună susținută alături de omologul său ucrinean, Dmitri Kuleba, că Ucraina trebuie să câștige acest război, diplomatul român declarându-se convins că așa se va întâmpla.

"Ucraina trebuie să câștige acest război și sunt convins că îl va câștiga. Apoi va urmă procesul de reconstrucție. Întreaga comunitate internațională trebuie să asigure sprijinul și îl asigur pe colegul meu, Dmitri, de sprijinul nostru. 

Reîntăresc sprijinul puternic al României pentru aspirațiile europene ale Ucrainei. Am transmis și susținut constant că UE trebuie să arate viziune, curaj, pentru a da Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei semnalul că este gata să primească noi membri (...).
Știm din proprie experiență că parcursul pentru aderarea la UE este complicat, presupune eforturi și reforme. Vom continua să sprijinim Ucraina în acest proces lung și laborios", a afirmat Aurescu. 

 

Mai multe articole despre:
kuleba aurescu ucraina invazie ucraina putin