MENIU

VIDEO Ambasadorul Israelului, David Saranga, felicitat de noul Guvern, cu ocazia sărbătorii Hanuca

Sărbătoarea evreiască Hanuca

S-a aprins prima lumânare de Hanuca. Sărbătoarea evreiască durează 8 zile și celebrează lumina care rispește întunericul. Festivalul Luminilor a fost deschis de ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga. La eveniment au participat atât premierul Nicolae Ciucă, cât și președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Marcel Ciolacu. Ambasadorul Israelului la București a felicitat noul Guvern. Un cabinet din care fac parte partide politice diferite este rețeta succesului, a spus Saranga.

"Hanuca, o sărbătoare care ne amintește de miracolul luminii din inimile noastre. O lumină care îndepărtează întunericul și ura, îndepărtează intoleranța și indiferența. De Hanuca, noi, evreii, sărbătorim vict binelui asupra răului", a afirmat ambasadorul David Saranga.

La festivalul luminii, premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD Marcel Ciolacu au stat umar la umăr. Noul Guvern instalat recent la Palatul Victoria este ”rețeta succesului”, a ținut să sublinieze ambasadorul Israelului în România.

"Peste câteva zile, poporul român va celebra Ziua Națională. Doresc să felicit noul Guvern, un guvern cu spectre politice diferite și cu un format inedit, însă din experiența Israelului în sfera politică vă pot spune că acest sistem este de succes", a afirmat oficialul israleian. 

"Hag hanuka sameach  - mare minune a fost acolo", a declarat premierul Nicolae Ciucă, prezent la Festivalul Luminilor.

"Sărbătoarea Hanuca reprezintă pentru comunitățile evereiești lumină și biruință. Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Opera Națională București ne găzduiește sub aceeași cupolă la inivitația E.S., dl ambasador Davind Saranga, pentru a celebra valorile spirituale ale poporului evreu, pe care le apreciez și le susțin: solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul. Hanuka samea!", a afirmat Nicolae Ciucă.

La eveniment a fost prezentă și Alexandra Păcuraru, realizatoarea emisiunii "Legile Puterii". 

"Să dăm încredere medicilor din Israel. S-au făcut remarcați ca profesioniști și să le luăm modelul. De fiecare dată au reușit să învingă. Iată, ne pregătim de valul 5, medicii din Israel au dat dovadă de multă responsabilitate când a venit vorba de societatea lor. La fel ca și la noi, societatea este divizată. Au știut să convingă, să comunice și i-au pus la adăpost. Este singura modalitatea prin care tulpina nu va face ravagii", a afirmat realizatoare TV.

Alexandra Păcuraru a transmis și un mesaj comunității evreiești.

"Toate gândurile bune, toată iubirea noastră, pace, stabilitate și putere să depășim orice obstacol, la felcum am făcut de-a lungul istoriei", a transmis această.