MENIU

Victor Ponta, primele declarații, după aflarea rezultatelor. Ce strategie are pentru turul 2

Victor Ponta a declarat la sediul PSD, că le mulțumește tuturor celor care au participat la vot și a precizat că în următoarele două săptămâni, se va adresa tuturor celor care l-au votat, dar și celor care nu l-au votat. Acesta a mai susținut ca va participa și la patru emisiuni de dezbatere  electorală, inclusiv la postul Realitatea Tv. 

”Vreau sa le multumesc tuturor celor care au venit la vot, care m-au votat pe mine sau pe ceilalți 13 contracandidați. Mă simt extrem de mândru pentru faptul că mulţi român au avut încredere în proiectul meu. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut că este important să voteze, dar îi rog pe toţi cei care au votat pentru mine să fie alături şi în 16 noiembrie. Vreau să spun că în următoarele două săptămâni mă voi adresa celor care m-au votat, celor care nu m-au votat şi celor care nu au votat deloc. Am o responsabilitate faţă de toţi. Vreau şi pot să fiu preşedintele tuturor românilor. Avem nevoie să pornim pe un nou drum. În următoarele două săptămâni de campanie, voi prezenta în continuare proiectul meu de preşedinte: politica externă şi securitatea naţională, independenţa justiţiei, dezvoltarea socială şi economică a României şi aici mă refer în special la faptul că marţi vom anunţa persoana care poate conduce un guvern al României pe baza programului USL. Am privit cu o oarecare amărăciune şi chiar scârba la prezenta domnilor Blaga, Iohannis în sediul USL.

Candidatul PSD-PC-UNPR a mai spus că ca participa la patru emisiuni de dezbatere electorală printre și una la postul Realitatatea TV, adăugând că îi lansează lui Iohannis invitația de a participa la aceste dezbateri:

”Voi participa la cel puţin patru emisiuni: Realitatea, B1, RTV şi Antena 3 pentru a discuta despre ceea ce intră în fişa unui preşedinte. România va avea din nou un preşedinte legitim, care să îi reprezinte cu adevărat pe români şi să poarte dialog cu toate segmentele sociale, care va reuşi să-i reunească pe români, după 10 ani de secetă, dezbinare şi ură. Reiau invitaţia adresată contracandidatului meu să fie prezent la aceste dezbateri dar nu pentru confruntări, ci pentru a vorbi despre ce vrem să facem, oricare din noi despre funcţia de preşedinte şi cum vedem dezvoltarea României. Am un sentiment în mod special de mulţumire pentru că mai sunt doar 14 zile şi România va avea din nou un preşedinte legitim, care poate să aibă dialog cu toate forţele  politice, cu toate segmentele sociale şi un preşedinte care va reuşi să-i reunească pe români. Sunt convins că vom putea din 17 noiembrie să pornim pe acest drum al unirii şi al capacităţii de a lucra şi de a trăi împreună”, a completat Ponta. 

Pe de altă parte, Ponta a evitat să se pronunțe asupra rezultatului pe care l-a obținut în primul tur: ”37,5% e scorul pe care alianţa care m-a susţinut în candidatură a obţinut-o la alegerile europarlamentare dacă e mai mult de 37,5%, nu pot decât să spun că mă bucur. Turul al II-lea porneşte de la zero la zero”, a mai spus Ponta, al sediul PSD. 

Stire in curs de actualizare